kristinejohnsen2 -
Forside Add meg Om meg Kontakt

En merkverdig opplevelse

Vi mener at alle mennesker er verdt like mye. Vi sier mye, og mener mye, men handlingene våre tilsier noe annet. Igår hadde jeg en ubehagelig opplevelse. Jeg var i byen i kr.sand  rundt 1-2 tiden. Det var kanskje en opplevelse de fleste ville glemt eller ikke brydd seg om, men jeg klarer ikke legge den fra meg. Det var en liten ting, ja en bitteliten handling. En handling som gjorde meg trist, ja jeg kjente det lang inn i beinmargen.

Et blikk, som sa tusen ord. 

Jeg stod med b-city og pratet med noen folk, så kommer det bort en tigger, en rumensk tigger. Fordi jeg har vært i Romania, så kan jeg føre en samtale på kanskje 1 minutt og tenkte at nå kunne jeg friske opp språket litt. Jeg spurte denne rumenske kvinnen om hvordan hun hadde det. Hun svarte meg, og jeg spurte henne noen spørsmål til. Hun ville ha penger, det forstod vi alle, og ja hun var nesten litt innpåsliten, hun gidde seg ikke med det første. Når vi stod og pratet med denne kvinnen, så kommer det bort en tilfeldig fyr som tok tak i henne, og dro henne vekk, ja han dyttet henne. Da kjente jeg hjertet mitt knustne, et sjokk, et blikk, en handling. Jeg ble målløs, måten denne fyren gjorde dette på var utrolig nedverdigende. Det var akkurat som hun var en plagsom flue, som bare kunne knipses vekk. Hun betydde ingenting, hun var ingenting, hun var bare plagsom og i veien. Når jeg så på denne handlingen, så følte jeg meg så hjelpesløs. Hva kunne jeg gjort for at denne kvinnen ikke hadde blitt behandlet slik? Er vi så foraktelige? Hvor  har det blitt av menneskeverden vår? Er ikke denne rumenske kvinnen like mye verdt som både meg og deg? Ja, det er hvertfall det vi liker å mene.

En mening strekker kun så så langt, det er handlingene våre som definerer oss i øyeblikket. Hvis denne kvinnen ikke hadde vært en Rumensk tigger, men en venninne av deg. Så tror jeg rekasjonene hadde vært helt annerledes. Vi ville stått opp for denne venninnen, hvorfor skulle hun fortjent og blitt behandlet på en slik måte? Hun er spesiell, og god, og ingen får lov til å fortelle henne noe annet! Burde vi ikke ha en slik innstilling til alle mennesker, uansett farge, etnisk bakgrunn eller stilling i samfunnet. 

Jeg merker jeg har vært litt naiv, jeg trodde ikke at vi var så blinde. Nå skal jeg ikke si at alle er slik, for det er definitivt ikke sant, men jeg tror at vi alle kan ta oss selv i og tenke litt nerderdigende om andre. I bunn og grunn så er ikke vi og denne kvinnen så forskjellige. Vi er begge mennesker, det som utgjør forskjellen er hvor vi kommer fra, og hvilke goder vi har fått i livet. Hun er et menneske, jeg er et menneske. 

Etter denne lille opplevelsen, så ønsker jeg og tror at jeg ville håndtert situasjonen annerledes, men hvis jeg skal være helt ærlig så vet jeg ikke om jeg hadde fått det til. 

Hva sier ikke det om meg? 



Bilde er fra tv2.no

Jeg håper jeg har klart og formulert meg riktig her, og at jeg ikke blir misforstått, men jeg tror dere forstår hva jeg vil frem til. 

 

 




  • hits